Find your professional for tyres and autoservice

Търсене за Premio партньор

Етикиране на гумите
Нова категоризация на гумата етикет на ЕС осигурява важна информация относно аспектите на безопасността и въздействието на гумата върху околната среда. По същия начин както етикетът за енергийна ефективност, приложен към кухненските уреди, етикетът на ЕС на гумата  също прави сравненията на гумите по-лесни от Ваша гледна точкана на сцеплението на мокра повърхност, икономията на гориво и нивота на шума. За повече информация кликнете върху линка по-долу​.
 

Горивна ефективност

Мярка за съпротивление при търкаляне на гумата, която оказва влияние върху горивната ефективност на Вашия автомобил. Оценени са от А (най-висок рейтинг) до G (най-нисък рейтинг).

Сцепление на мокра настилка

Мярка за способността за спиране на гумата на мокри пътища. Сцеплението с влажна повърхност се оценява от A (най-висок рейтинг) до F (най-нисък рейтинг).

Шум

Мярка за външния шум, генериран от гумата, в децибели. Черните звуковите вълни показват класа на шума на гумата, от 1 (тих) до 3 (силен).
 

Къде можем да намерим етикета на ЕС на гумата?

От ноември 2012 г. всички нови гуми ще показват стикер на ЕС за етикетирането на гумите. Ако не можете да намерите етикета на гумата трябва да се обърнете към Вашия дилър, тъй като той или тя е длъжна да предоставя тази информация. Рейтингите на ЕС също са показани за всяка гума на нашия уебсайт​ http://www.goodyear.bg.