Find your professional for tyres and autoservice

Търсене за Premio партньор

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ
ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ

Много хора изпитват неприятни симптоми по време на пътуване с автомобил. Този проблем най-често е свързан с морска болест. Интересното е, че Вашият домашен любимец може да има подобен проблем при пътуване с кола. Какво да направите, ако Вашият домашен любимец страда по време на пътуване, а Вие искате да му спестите ненужно страдание? Ето някои практически съвети!Морската болест най-често се дължи на страх от пътуване с кола и свързани с това негативни спомени.

Тези проблеми обикновено са свързани с гадене, а след това и повръщане при пътуване с кола. Това заболяване се среща при много кучета и котки. Смята се, че около 15% от нашите четириноги приятели имат този проблем.Какви са симптомите на това заболяване?
Преди всичко забелязва се объркване, световъртеж, силно слюноотделяне, споменатото по-рано гадене, повръщане и дори диария. Как можем да избегнем това?На първо място, опитайте се да свикнете от малък Вашия домашен любимец да пътува с кола.

Но пътуването не може да бъде свързано единствено с пътувания до ветеринаря. Още докато кученцето е малко, постепенно го вземайте с колата на кратки разходки. Нека колата предизвиква у него най-положителни спомени. С течение на времето увеличавайте изминатите разстояния. Това трябва да свикне Вашия домашен любимец с колата. И не забравяйте, че трябва да карате бавно, избягвайте опасни ситуации и внезапно спиране, които могат да стресират животното.

Ако този метод не успее и Вашият домашен любимец все пак показва тези неприятни симптоми, консултирайте се с ветеринарен лекар. Той вероятно ще ви предпише препарати, които ще помогнат на животното да пътува по по-благоприятен начин. Освен това, преди пътуването, не забравяйте да дадете на котката или кучето само половината от полагаемата им порция храна. В деня на пътуване нека пият само вода, старайте се от време на време да спирате, така че Вашият домашен любимец да може да задоволи физиологичните си нужди и да подиша чист въздух.

Не забравяйте, че не бива да им давате лекарства, които не са специално предписани за тях, особено такива предназначени за хора. Неподходящите пропорции и подбор могат да навредят на Вашия домашен любимец, а Вашата целта е преди всичко да му помогнете и облекчите дискомфорта.